Novosti u našim kolekcijama / News in our Collections

Autor Tema: ebay  (Posjeta: 25000 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Deuce

• ZFC - Member
  • Trade Count: (+1)
  • Forum User
  • *
  • Spol: Muški
Odg: ebay
« Odgovori #75 : Lipnja 23, 2014, 07:09:27 poslijepodne »
Možda će nekome koristiti moje sljedeće iskustvo, možda neće. No, ne škodi postati ga:

Kako se nisam logirao na ebay zadnja dva-tri mjeseca, tako me jučer prilikom pokušaja logiranja dočekao "reset password" zahtjev (posljedica onog hakiranja ebaya otprije mjesec i pol). Upiši svoju e-mail adresu registriranu kod njih ili username i poslat će ti e-mail s linkom za promjenu lozinke (naravno, do svog accounta ne možeš dok to ne obaviš). Aha, moš misliti. Da ne dužim, to sam probao na jedno deset različitih načina - njanci ikakvog e-maila od njih.
Kaj sad? Ajmo ih kontaktirati na neki drugi način. Jedina druga opcija koju su mi ponudili bila je telefonski poziv. Kliknem, dobijem broj, otipkam - "...this number isn't available from your calling area". Jašta, besplatni (toll free) broj, da ne bi neka papčina iz Kroejše slučajno mogla besplatno razgovarati...
Da skratim priču, nakon dosta guglanja sam zaključio da je ebay prilično teško kontaktirati. Live chat zaboravi, e-mail zaboravi, twitter i face uglavnom zaboravi (probao ja i to u međuvremenu), telefonske brojeve stalno mijenjaju, a doći do nekakvog nama dostupnog i proći automat do živog čovjeka je skoro zaboravi, sve je istina što piše ovdje: http://ebay.about.com/od/frequentlyaskedquestion1/f/faq_contactebay.htm
Uglavnom, do pred nekih sat i nešto sitno vremena nisam uspio riješiti problem kako kontaktirati ebay i logirati se na svoj hebeni account (da, nude oni odmah opciju - otvori novi račun, ali zaboravi prijašnje feedbacke te ostalo što si imao sejvano - sellere itd.). Dok nisam našao ovo, napravio kako piše i za oko minutu se probio do živog čovjeka i za sljedeću minutu riješio problem resetiranja passworda:
http://gethuman.com/phone-number/eBay/customer-service--5827/

Pa, ako će netko biti u sličnoj situaciji, nadam se da će mu ovo pomoći.
I noga u guzicu je korak naprijed
Training is like fighting with a gorilla. You don't stop when you're tired. You stop when the gorilla is tired.

Offline Patak

• ZFC - SPECIAL AGENT
  • ZFC - Member
  • Trade Count: (+5)
  • Forum User
  • *
  • Ховарт Крузэр
« Odgovori #76 : Lipnja 23, 2014, 07:46:26 poslijepodne »
Perhaps your experience will help others to avoid the miserable time you had accomplishing such a task!

I hope your blood pressure is back to normal and you are OK!!   :icon_thumright:
pipl mast trast as

Offline Deuce

• ZFC - Member
  • Trade Count: (+1)
  • Forum User
  • *
« Odgovori #77 : Lipnja 23, 2014, 08:26:32 poslijepodne »
Perhaps your experience will help others to avoid the miserable time you had accomplishing such a task!

I hope your blood pressure is back to normal and you are OK!!   :icon_thumright:
Pressure is ok now. Not for long, I'm guessing. Soccer is soon  :lol:
I noga u guzicu je korak naprijed
Training is like fighting with a gorilla. You don't stop when you're tired. You stop when the gorilla is tired.

Offline Nenad

• ZFC - Member
  • Trade Count: (0)
  • Forum User
  • *
« Odgovori #78 : Kolovoza 13, 2018, 10:14:02 prijepodne »
Pozdrav ekipa

Radi se o eventualnom povratu novca za zippo kupljen preko ebay a.
Znači kupio sam upaljač u SAD u,platio shipping i import charges.
Ako ne stigne  unutar " estimated delivery " tražit ću povrat novca.
E sad pitanje : dali će mi vratit lovu same cijene upaljača + cijenu shippinga + iznos za import charges ili........
samo iznos cijene upaljača.....a ostatak da zaboravim???

Evo,molim info.

Hvala

Offline pocetnik

• ZFC - STALKER
  • ZFC - Member
  • Trade Count: (+6)
  • Forum User
  • *
  • tsket inboso
« Odgovori #79 : Kolovoza 13, 2018, 02:46:28 poslijepodne »
sve si platio putem paypal-a? ako da onda imaš 45 dana za eventualnu žalbu tj. postupak za povrat novca..
ne shvaćaj doslovno delivery time jer ponekad na "drugom" kraju svijeta zna bit (nama neobičan) blagdan i slično..
iato tako, ako dobiješ povrat a kupljena stvar dođe naknadno javi prodavaču jer, zbog našeg mentaliteta, sve manje kvalitetnih prodavača šalje u našu dolinu suza..
siguran sam da je netko dobio komad iz UK sa zakašnjenjem od nekih 6 mjeseci :zubo:
tko izgubi dobitak, dobije gubitak,           
uzmi vremena za prijatelje jer bi vrijeme moglo uzet prijatelje

Offline Nenad

• ZFC - Member
  • Trade Count: (0)
  • Forum User
  • *
« Odgovori #80 : Kolovoza 13, 2018, 04:02:42 poslijepodne »
Da,platio sam preko paypal a.
Dali vračaju i iznos shippinga i poreza,
carine itd?

Ček ček,tak mali paket,shipping plačen 30 $ i
putuje mjesec dana npr ???

Offline Kalmageddon

• ZFC - MAN OF HISTORY
  • Administrator
  • Trade Count: (+7)
  • Forum User
« Odgovori #81 : Kolovoza 13, 2018, 05:22:22 poslijepodne »
Meni je mali paket iz Bradforda putovao preko Kine, pa na Novi Zeland i na kraju za Croatistan... Proputovao vise nego sto cu ja ikad u zivotu...
carine itd?

Offline willyz

• Global Moderator
  • Trade Count: (+5)
  • Forum User
  • Zippo Friends Croatia member Nr. 007
    • galerija
« Odgovori #82 : Kolovoza 13, 2018, 08:24:25 poslijepodne »
carine itd?

Riknuo mi komp pa te ne mogu konkretno uputiti ali otprilike ako si platio 30$ shipping, to je ebay Global shipping i ebay refundira sve troškove u slučaju gubitka pošiljke.
Pročitaj si na netu, sve detaljno piše kakav je postupak, kada se otvara "case" idr.
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php