Novosti u našim kolekcijama / News in our Collections

Autor Tema: ebay  (Posjeta: 25003 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Robert

• Trade Count: (+5)
  • Forum User
  • Spol: Muški
    • Zippo Friends Croatia
ebay
« : Veljače 18, 2010, 10:56:50 poslijepodne »
evo malo pomoći za one koji žele kupovati i prodavati preko ebaya!

1. morate se registrirat na ebay
2. poželjno i jako dobro za kupca je i plaćanje preko paypala https://www.paypal.com/ gdje se isto morate registrirati ali sa vašom kreditnom karticom - MASTER ili AMERICAN
3. postoje 3 opcije na ebayu a to su AUKCIJA, KUPI ODMAH i KUPI ODMAH ILI PREDLOŽI CJENU
4. riješite cjenu poštarine prije kupovanja
5. nemojte zaboravit da je moguće da će  vaš paket otići na carinu, što iznosi dodatnih cca 30%
6. nepoželjne zemlje za prodaju i kupovinu su italija (krađa paketa, prespora pošta), engleska (prespora pošta i prevelika poštarina), kina (puno lažnjaka i poštarina preskupa)
7. NEK NASTAVI NETKO DRUGI JA SAM ZA VEČERAS PREVIŠE ŽIVČAN
8. u pay pal accauntu podesite konverziju valute na sljedeći način:
Profile- my money- My preapproved payments >update- Set Available Funding Sources(desni gornji kut tablice)-Conversion Options- i odaberi drugu opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice."
(thanx to Dex)...ako Vam više zaračuna da znate ko je kriv  :angel2:
« Zadnja izmjena: Veljače 08, 2012, 10:42:07 poslijepodne willyz »

Offline damirv-1

• ZFC - PADRONE
  • Global Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Forum User
Odg: ebay
« Odgovori #1 : Veljače 18, 2010, 11:01:15 poslijepodne »
Dobra ideja Robi, a ovo je za početak ono osnovno. Detalje učite u hodu ili nas ovdje pitajte.
IF MY HOBBY BECOMES MY WORK, I WILL QUIT WORKING

Offline Fireball

• ZFC - DRINKER
  • Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Forum User
  • kad narastem bit cu - ON
« Odgovori #2 : Veljače 19, 2010, 09:42:53 prijepodne »
da se nadovezem na robertovu tocku 2. za sve one koji nemaju kreditne kartice (master, american) na paypal se mozete registrirati i visa elecrton karticom erste banke od deviznog tekuceg racuna, samo se pobrinite da imate dovoljno novaca u valutu u kojoj se placa radi konverzije novaca jer cete inace izgubiti jos neki postotak. jos je uvjet da imate uvjek 100kn u bilo kojoj valuti kako bi vam kupnja bila moguca. za otvaranje kartice nema nikakvih uvjeta pa ju svatko moze otvoriti. ali nemojte zaboraviti, to je debitna a ne kreditne kartica, pa kad kupujete morate imati novaca na njoj + jos tih 100kn sto sam spominjao.

koliko ja znam erste banka je jedina koja moze proci autorizaciju na paypalu sa tim tipom kartice, navodno i PBZ i ZABA rade na tome da se moze i snjihovim ali njihove po mom saznanju jos ne rade.

i da se nadopunim na 7. :)

7. a) prije kupovine obavezno  kontaktirat prodavaca i procitat feedback koji mu ljudi pustaju.

ja mislim da je sad bas sve receno :) ako neko ima jos sta za reci, meni bi isto dosao jos koji savjet dobro :)
www.myspace.com/unstableact

CROATIAN DREAM (in memory of... R.I.P.)
"Boob" is the perfect word. The B looks like an aerial view of them, the 2 o's look like a front view, and the b looks like a side view.

Offline willyz

• Global Moderator
  • Forum User
  • Zippo Friends Croatia member Nr. 007
    • galerija
« Odgovori #3 : Veljače 19, 2010, 09:51:49 poslijepodne »
- prolazi i VISA electron Splitske banke od kunskog računa
- potrebna sredstva su samo ona kojima se vrši plaćanje

- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php

Offline solđer

• Trade Count: (0)
  • Forum User
« Odgovori #4 : Veljače 20, 2010, 11:42:55 poslijepodne »
prolazi i kunska VISA club card erste bank....iliti stara obična kunska  erste VISA
prolaze one kartice koje na stražnjoj strani na onoj bijeloj traci za potpis imaju onih 7 brojeva...
ti brojevi su potrebni za registraciju. ako te brojeve nemate odmah možete zaboraviti na šoping.
.....bez obzira tko šta kaže kubu palim zippom.....

Offline solđer

• Trade Count: (0)
  • Forum User
« Odgovori #5 : Veljače 21, 2010, 12:00:07 prijepodne »

ispravka; na bijeloj liniji uz potpis od svih brojeva potrebna su samo zadnja tri.
.....bez obzira tko šta kaže kubu palim zippom.....

Offline Branimir

• ZFC - Member
  • Forum User
  • *
  • Shamrock freek
    • My Zippo collection
« Odgovori #6 : Svibnja 21, 2010, 07:33:03 prijepodne »
....diners kartica nije prihvacena na pay palu
i sto se tice engleske ja se nebi tu slozio, ja sam s njima jako zadovoljan, uvjek su tocni, da se s njima dogovoriti, postarina traje 14 dana i nije uvjek pre skupa...

Offline willyz

• Global Moderator
  • Forum User
    • galerija
« Odgovori #7 : Svibnja 21, 2010, 09:11:43 prijepodne »
sve zavisi šta kupuješ...

upaljače po novom zakonu šalju kopnom i to duuuuuugo traje
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

Offline damirv-1

• ZFC - PADRONE
  • Global Moderator
  • Forum User
« Odgovori #8 : Svibnja 21, 2010, 09:24:01 poslijepodne »
UPRAVO TAKO, MOJ KOMAD OD PRIJATELJA PUTOVAO RAVNIH 89 DANA. KAO DA GA JE POŠTAR PJEŠICE NOSIO OD ENGLESKE DO ZAGREBA.

Offline pad nap0na

• ZFC - Member
  • Forum User
  • *
« Odgovori #9 : Kolovoza 20, 2010, 10:50:33 poslijepodne »
Krenuo sam i ja na ebayu tražiti stvari.

Riješio sam paypal, napravio sam account, valjda mi je onda sve ok sa računom i to, zar ne ?

Dalje me zanima, kako će pošiljka izgledati na carini?

Jer ja kad sračunam, tamo kad nešto kupim + poštarina me izađe oko 400 kn .... No nekako mi se to čini predobro.

Kakva je tu sad caka sa carinom?

Offline damirv-1

• ZFC - PADRONE
  • Global Moderator
  • Forum User
« Odgovori #10 : Kolovoza 20, 2010, 10:56:52 poslijepodne »
Ako si otvorio PayPal račun, trebaš sačekati oko 2 dana, zatim na bankovnom izvodu dobiješ šifru kojom pokrečeš račun.
Taj račun ti je samo za kupovanje, odnosno za plačanje. Ti ne možeš prodavati , odnosno primati novac od drugih.
Ja sam ih osobno prije oko 4 godine, jedva nagovorio da uvrste Hrvatsku makar za plačanje-kupovinu.

Carina - Skoro nikakva, odnosno kakovu imaš sreću.
Meni na oko 400 kupovina iz vana, preko grane, carina ulpvila samo 4-5 puta.
Cijena 30 % od ukupne cijene sa poštarinom.

Offline pad nap0na

• ZFC - Member
  • Forum User
  • *
« Odgovori #11 : Kolovoza 20, 2010, 11:24:21 poslijepodne »
Kada i kako se ta carina naplaćuje?

Oni zovu mene ili ?

Jel ja moram svaki put kontaktirat prodavača vezano za dogovor ili su dovoljni samo moji podaci sa accounta ?

Offline damirv-1

• ZFC - PADRONE
  • Global Moderator
  • Forum User
« Odgovori #12 : Kolovoza 20, 2010, 11:29:53 poslijepodne »
Paket ti dolazi direktno doma. Prodavač uzima podatke sa accounta, osim ako ga ti ne zamoliš da ti pošalje na neku drugu adresu.
Ako carina zaustavi neki paket, a to je recimo u Zagrebu vrlo rijetko, oni te pozovu da sa računom od kupovine dođeš kod njih.
Tada isprintaš potvrdu - invoice od PayPala koju dobiješ na mail svaki put kada nešto platiš, i sa time odeš na carinu.
Nekada oni sami ocarine, ako na paketu piše vrijednost, i dođe ti doma poštar kojem moraš platiti taj iznos da bi preuzeo paket.

Offline willyz

• Global Moderator
  • Forum User
    • galerija
« Odgovori #13 : Kolovoza 20, 2010, 11:32:44 poslijepodne »
 - ako si bad luck pa moraš platiti carinu, dobiti ćeš obavijest o dospjeću pošiljke i plaćaš carinu kod preuzimanja u pošti.

- prodavača kontaktiraš ako ti nije nešto jasno oko slanja, on recimo šalje "worldwide", ali nema naveden iznos poštarine za Hrvatsku isl.
Bitno je da ne plaćaš ništa dok ne dobiješ tkzv. "invoice" na svoj mail, odnosno specifikaciju troškova.
« Zadnja izmjena: Kolovoza 20, 2010, 11:34:21 poslijepodne willyz »

Offline pad nap0na

• ZFC - Member
  • Forum User
  • *
« Odgovori #14 : Kolovoza 21, 2010, 08:16:54 prijepodne »
Ok.

Koliko u prosjeku treba jednom ZIPPU da stigne iz Amerike?

I koliko su oni originalni?

Zapao mi je jedan za oko ali lik nije slikao donju stranu upaljača nego samo prednju.