Novosti u našim kolekcijama / News in our Collections

Autor Tema: Darivanje krvi  (Posjeta: 2356 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ikerepc

• Trade Count: (0)
  • Forum User
  • Spol: Muški
  • Novi zaljubljenik u Zippo
    • Ikerepc
Darivanje krvi
« : Listopada 26, 2018, 04:38:34 poslijepodne »
Pozdrav!

Zanima me ima li tu tko da je darivatelj krvi ili da je "zastao" malo s time ili da bi htio postati darivatelj ili da ga nešto zanima?

Reko ako nekog zanima možda ili tako, ja osobno mislim da je to dobra, plemenita gesta pa ako je netko u mogućnosti, zašto ne ;)

Inače, darivanje vam uzme 20ak - 30 min vremena a nekome može spasiti život (a također u većini firmi možete dobiti neradni dan za darivanje jel) i dobijete nešta za jest hahaha

Pa ak ima kog il zanima kog nešto, pitajte hahah pa možemo i tu ubacit il neš :D

Možda čak i neku "zfc akciju darivanja" organizirat? :D
« Zadnja izmjena: Listopada 26, 2018, 04:39:37 poslijepodne Ikerepc »
Evo i mene

Offline willyz

• Global Moderator
  • Trade Count: (+5)
  • Forum User
  • Zippo Friends Croatia member Nr. 007
    • galerija
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php

Offline Ikerepc

• Forum User
    • Ikerepc
Odg: Darivanje krvi
« Odgovori #2 : Listopada 27, 2018, 11:07:50 prijepodne »
Uvjek ću pomoći nekome kome to treba, na cesti...licu mjesta a za ovo drugo:

https://www.google.hr/amp/s/m.24sata.hr/amp/news/opet-ce-prodati-krvnu-plazmu-tajna-je-kome-i-po-kojoj-cijeni-549439

https://www.google.hr/amp/s/www.express.hr/amp/top-news/afera-krv-zasto-se-skrivaju-podaci-o-izvozu-plazme-12262

Hah... Plazma, od 3 sastojka krvi (odnosno 4...). Ako gledaš, druga dva će upotrijebiti da nekom pomognu, a najvjerojatnoje i taj. Ako ga ima previše, možda je bolje da ga prodaju, posebno ako je u svrhu pravljenja lijekova nego da ga spale...

Plus, nije ni darivanje baš besplatno jer kako je hrvatska naime takva kakva je oprema za darivanje se naručuje izvana mislim a i to njih košta, trebaju platiti i ljude koji će te tamo pregledat, izvadit krv i sve... Ok, to doduše plati zdravstveno od pacijenta al svejedno...

A gledaj... Ja mislim da ja tako nekome mogu pomoći. Na moju dušu ide volja za pomoći. Na njima je za dalje. Oni svu krv razdvajaju na plazmu, eritrocite i leukocite jer imaju različite rokove trjanja pa bolesniku daju samo što mu treba. Plazma ima najdulji rok. Ako nije nikome trebala a može poslužiti za lijekove... Ne znam, valjda znaju što rade...

A znam ljudi kojima je krvi trebalo. I čak i da je prodaju, znam ljudi koji nebi dobro završili da je nisu dobili. Jednom sam prilikom i osobno znao ženu za koju sam darivao na separatoru kojoj je trebalo nakon porođaja.
Da svi tako gledaju pa nitko ne daruje, to bi bila puno veća katastrofa od ove ;) :/

Po mom skromnom mišljenju sam :)
« Zadnja izmjena: Listopada 27, 2018, 11:14:08 prijepodne Ikerepc »
Evo i mene

Offline pocetnik

• ZFC - STALKER
  • ZFC - Member
  • Trade Count: (+6)
  • Forum User
  • *
  • tsket inboso
« Odgovori #3 : Listopada 27, 2018, 06:35:39 poslijepodne »
imam 15 davanja u knjižici i više sam tip na poziv nego redovito darivanje...
veliki plus je što ste definitivno boljeg zdravstvenog stanja poslije darivanja jer se krv obnavlja a i koristi brzi (besplatni) liječnički pregled...
ako će precjednik organizirati darivanje u ime kluba rado ću se odazvati..
tko izgubi dobitak, dobije gubitak,           
uzmi vremena za prijatelje jer bi vrijeme moglo uzet prijatelje

Offline Ikerepc

• Forum User
    • Ikerepc
« Odgovori #4 : Listopada 27, 2018, 07:26:42 poslijepodne »
imam 15 davanja u knjižici i više sam tip na poziv nego redovito darivanje...
veliki plus je što ste definitivno boljeg zdravstvenog stanja poslije darivanja jer se krv obnavlja a i koristi brzi (besplatni) liječnički pregled...
ako će precjednik organizirati darivanje u ime kluba rado ću se odazvati..

Da, expresan pregled krvi, hemoglobina i tlaka :D
Pa ako hoćeš i još tko možemo ovak otići kao van kluba ili što već... Malo je komplicirano da se organizira takvo što jer neki ne mogu darivati iz raznih razloga (lijekovi, prehlade, brdo drugih mogućih stvari), a nekima vrijeme ne paše pa je zeznuto za organizirat. Ovo je više bio moj prijedlog za ono, otići - dobra je stvar a poslije se možda malo podružit, upoznat i tako :D

Ali ako šef hoće, može se i organizirat nešto ako ima zainteresiranih ;)
Evo i mene

Offline Fireball

• ZFC - DRINKER
  • Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Forum User
  • kad narastem bit cu - ON
« Odgovori #5 : Listopada 27, 2018, 09:07:27 poslijepodne »
imam nekoliko davanja ali malo su postrozili uvijete pa me ne vole vidjeti da dajem krv (moje zdravlje, tetovaze, piercing) a moje krvne grupe uglavnom imaju. ali imaju me i uneseno za poziv ako im hitno treba. drage volje bi davao krv, mislim da je to plemenito
www.myspace.com/unstableact

CROATIAN DREAM (in memory of... R.I.P.)
"Boob" is the perfect word. The B looks like an aerial view of them, the 2 o's look like a front view, and the b looks like a side view.

Offline Ikerepc

• Forum User
    • Ikerepc
« Odgovori #6 : Listopada 27, 2018, 09:41:17 poslijepodne »
imam nekoliko davanja ali malo su postrozili uvijete pa me ne vole vidjeti da dajem krv (moje zdravlje, tetovaze, piercing) a moje krvne grupe uglavnom imaju. ali imaju me i uneseno za poziv ako im hitno treba. drage volje bi davao krv, mislim da je to plemenito

Opa hahha, da, ma nije da ne vole već ono... Nakon tetovaže 6mj nebi mogao darivati. Piercing nisam siguran al mislim tak neš isto...
Jedino zdravlje ne znam kakvo je ali eto, kako je tako je :)

Ako si za, možeš, možda koji put nađemo ekipicu il neš? :D

Možda i samo piće il neš hahaha ono druženje i tak :)
Evo i mene

Offline willyz

• Global Moderator
  • Trade Count: (+5)
  • Forum User
  • Zippo Friends Croatia member Nr. 007
    • galerija
« Odgovori #7 : Listopada 27, 2018, 10:26:11 poslijepodne »
Sve je to u redu...na kraju krajeva kao i svaka humanitarna akcija kod nas...tako i davanje krvi zna biti nešto drugo
...i lik pred trgovinom, kad žica sitno...neki put je za sedvič a neki put za pivu i pljuge
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php

Offline Ikerepc

• Forum User
    • Ikerepc
« Odgovori #8 : Listopada 27, 2018, 11:18:13 poslijepodne »
Sve je to u redu...na kraju krajeva kao i svaka humanitarna akcija kod nas...tako i davanje krvi zna biti nešto drugo
...i lik pred trgovinom, kad žica sitno...neki put je za sedvič a neki put za pivu i pljuge

E da, tu se moram složit s tobom :D

Mislim sorry ak je ispalo tako, ali nisam htio ništa napadati jel hahah vidim nisi tako ni shvatio, sam da kažem, kolko god da mi se to... Ne baš sviđalo, sviđa mi se što bar imaš stav, razlog. Pa ako se može on promijeniti, ok, mogu probati hahah, ako ne, ok, to je tvoja stvar... Al mi se ne sviđa kad neko ne zna zašto nešto radi i to hahhah ;) :D

Ps. Sviđa mi se što je nešto ljudi bilo, odgovorilo, izgleda da ovo ipak je aktivno i da može biti još više. Baš mi je drago zbog toga.

Ako ste za, mogli bi još tak neku temu otvorit ovak otvorenije nešto, možda kakva kavica, sve više razmišljam i da se učlanim u klup pa da ga opet malo pokrenemo :D - makar nisam još član drago mi je, mislim da bi mogli bit prijatelji i aktivirat ovo i tak :D
« Zadnja izmjena: Listopada 27, 2018, 11:21:48 poslijepodne Ikerepc »
Evo i mene

Offline jazavac

• Trade Count: (+1)
  • Forum User
  • Meles meles
    • Galerija
« Odgovori #9 : Studenoga 03, 2018, 12:58:21 poslijepodne »
Evo, ja ću samo ovo odložit...

Offline Ikerepc