Novosti u našim kolekcijama / News in our Collections

Autor Tema: Sa čime se brijete?  (Posjeta: 3146 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kalmageddon

• ZFC - MAN OF HISTORY
  • Administrator
  • Trade Count: (+7)
  • Forum User
  • Spol: Muški
Sa čime se brijete?
« : Kolovoza 06, 2018, 12:49:11 prijepodne »
Evo pokrećem temu da vidim ima li među forumašima zaljubljenika u tzv wet shaving hobby..

Sa čime se brijete? Obična pjena i neki Gillette sa 2,3,5 oštrica ili koristite kvalitetne sapune, četke, žilete, safety razore.. itd..ili ste pak na elektricnim aparatima za brijanje?

Imate li problema sa crvenilom, uraslim dlakama, posjekotinama?

Par linkova da vidite o cemu se radi :D

https://www.youtube.com/watch?v=ps88RU_BXlA&t=62s

https://www.youtube.com/watch?v=hXQuOB8jNyE

https://www.executive-shaving.co.uk
« Zadnja izmjena: Kolovoza 06, 2018, 12:49:50 prijepodne Kalmageddon »

Offline Fireball

• ZFC - DRINKER
  • Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Forum User
  • kad narastem bit cu - ON
Odg: Sa čime se brijete?
« Odgovori #1 : Kolovoza 06, 2018, 11:17:55 poslijepodne »
masinica za brijanje, ali onaj stil ko masinica za sisanje, brda sa nastavkom 4 (sto god to bilo) brkove bez nastavka. nema pravila za brjanje, jednom do 2 puta mjesecno
www.myspace.com/unstableact

CROATIAN DREAM (in memory of... R.I.P.)
"Boob" is the perfect word. The B looks like an aerial view of them, the 2 o's look like a front view, and the b looks like a side view.

Offline aca_3007

• Trade Count: (0)
  • Forum User
« Odgovori #2 : Veljače 27, 2020, 02:11:24 poslijepodne »
 :novosti:
Prije svega pošto sam relativno mlad (27 ljeto) naučio sam se brijati na double edge safety razorom (neki no name) i naravno pasta za brijanje gillete, on mi je dosadio pa sam si kupio neki gillete mah nešto i koristio ga dost dugo uz pjenu za brijanje. Nakon što sam se odselio kupio sam Gillete Fusion proglide u kombinaciji sa gelom za brijanje iz Lidla  :lol:

No već par dana sam pokušavao naći Straight Razor normalno sa svim pratećim materijalima no nemoguća misija nedam baš 100+ eura za takvo nešta. Zašto sam baš to  tražio zato što sam pročitao negdje članak o brijanju gdje se navodi da je baš brijanje sa Straight Razorom i četkom za pjenu naravno najbolje jer uklanja mrtve stanice kože iza Straight Razora ide Double Edge Safety  Razor a ova moderna sranja gdje kupuješ nogometaše sa pakiranja zaobilaziti u širokom luku.

Pošto je moja potraga za komadom hladnog čelika/inoxa/željeza bila neuspješna okrenio sam se prema Double Edge pa sam nakon 10ak godina kupio ponovo neki starter pack :D

Wilkinson Sword Classic britvicu sa 5 žileta, četku za brijanje (neznam ime napamet znam da je made in Germany), WILKINSON SWORD SAPUN SA POSUDICOM 125G i to sve me izašlo cca 100kn

e sad budem vidio kako će se pokazati sa britvom nisam baš zadovoljan jer je plastična cijela i čini mi se čak i dosta lagana za moju ruku :S četku nisam probao još ali mislim da ce ona bit okej, a sa sapunom uopće nemam iskustva nikakvog

Također sam sada u potrazi za nekom posudicom za sapun nebi baš muljo po njemu i njegovoj posudici, i naravno pokušavam naći na ebayu nekakav stalak za sve to :D

sve primjedbe i savjeti dobodošli :D

P.S. @Kalmageddon problema sa uraslim dlakama nemam hvala bogu, posjekotina tu i tamo kad je žilet odnosno žileti kad su tupi, a crvenilo sam rješio sa Nivea Men, Sensitive, Post Shave Balm, znaci pametna glava sto smisli ovu niveu 3-4 kapi i svi problemi rješeni!!
« Zadnja izmjena: Veljače 27, 2020, 02:16:33 poslijepodne aca_3007 »

Offline babarog

• ZFC - SECRETARY
  • ZFC - Member
  • Forum User
  • *
« Odgovori #3 : Veljače 29, 2020, 02:23:40 prijepodne »
s obzirom da se vec dulji period bavim takvim stvarima tesko ces naci neki dobar setup ispod 100 eura.

kinez ti je 30 tak eura za doostravanje.
strop ti je isto 30tak eura.
Dobra britva ti je cca 500 kn odnosno 70tak eura.
Dobar sapun imas u mulleru sa posudom- tabac 100 kn. ili wilkinson plava krema za brijanje cca 10 kn. Ne mogu ju toplije preporuciti i na samom vrhu je za britvase.
Cetkica ti je cca 30tak eura osim ako neces ici nasintetiku od loccitanea ( ja ju trenutno koristim i najbolja mi je) cca 70tak eura.

Pocetna investicija visoka ali zato dugotrajno najisplativija.

takodjer britvu treba nabrusiti za sto ce ti svaki iole oke majstor dignut 100 kn.

Sto se tice DE, ja tu nisam referentan jer meni je ili Merkur 37C ili Muehle R41 go to brijaci koji su specificni. entry level bi ti bio merkur 34C. zileti su cca 200 kn 100 kom, a brijac ti je 350 do 400 kn. jeftinija varijanta ulaska u svijet klasicnog brijanja.

pozbroji pa vidi imas li budjet.

Offline aca_3007

• Forum User
« Odgovori #4 : Ožujka 01, 2020, 02:51:26 poslijepodne »
Ma zasad mi je puno to :S a jel mi mos objasniti razlike izmedju dobrih i losih cetki, dobrih i losih brijaca i dobrih i loaih sapuna aj sapune mogu i predpostaviti ali ovo ostalo mi ne ulazi u glavu

Offline babarog

• ZFC - SECRETARY
  • ZFC - Member
  • Forum User
  • *
« Odgovori #5 : Ožujka 01, 2020, 03:48:38 poslijepodne »
Jednostavno je, dobra cetka i brijac su oni koji tebi pasu, losi su oni koji ti ne pasu...

ima ih agresivnijih i blazih, cetke su grublje, mekse, sa jacim backboneom i slabijim...

Offline aca_3007

• Forum User
« Odgovori #6 : Ožujka 06, 2020, 01:42:38 poslijepodne »
nekuzim agresivnijh i blažih?? sto je pak backbone?  :lol:

Offline jazavac

• Trade Count: (+1)
  • Forum User
  • Meles meles